Търновка с рак и инсулт едва преживява с 287 лв.

Жената има нужда от храна, дрехи, обувки, мебели и електроуреди, надява се на благодетели

 

В ТОТАЛНА БЕЗИЗХОДИЦА Е ИЗПАДНАЛА 54-ГОДИШНА ЖЕНА ОТ СТАРАТА СТОЛИЦА. Кампания за нейното подпомагане поде националната организация „Подай ръка – заедно за по-добро бъдеще“. Търновката оцелява с месечен бюджет от 287 лв., разказаха инициаторите на акцията. Жената се бори с диагнозата рак на яйчниците, а наскоро прекарала и инсулт. В момента е на химиотерапия и успоредно с това се възстановява от мозъчния удар.

Отскоро болярката обитава нова квартира, в която обаче няма абсолютно никакви удобства. Оскъдните й доходи са недостатъчни, за да си закупи мебели, стоки за бита, електроуреди и т.н. Парите й свършват веднага щом плати наема, сметките за ток и вода и закупи необходимите лекарства.

„Нуждае се от храна, дрехи и обувки. Буквално започва живота си от нулата, напълно сама. За новата квартира се нуждае от почти всичко – хладилник, печка за готвене, пералня, спален комплект, кухненска посуда. Всеки, който желае да подаде ръка на жената и да се срещне с нея лично, нека се свърже с екипа ни на телефон 0893 025 067 и ние ще съдействаме“, заявиха инициаторите на кампанията.

ТЕ ДОПЪЛВАТ, ЧЕ СЛУЧАЯТ, ЗА КОЙТО ТЪРСЯТ ПОДКРЕПАТА НА ДАРИТЕЛИ, Е ПРОВЕРЕН както всички останали и гарантират, че няма да допуснат злоупотреби с добрината на хората. Организаторите не разгласяват името на жената, за да запазят достойнството й.

Миналия месец от „Подай ръка – заедно за по-добро бъдеще“ търсиха благодетели за друга жена от Свищов. На апела за помощ реагираха много хора и в крайна сметка бяха осигурени необходимата кислородна машина, декубитален дюшек, хранителни продукти и дрехи. На старицата вече няма да се налага да заплаща по 120 лв. на месец наем за апаратура, с чиято помощ да диша, и този разход за нея вече е напълно спестен.

По-рано през 2021 г. от организацията събираха средства и за многодетна майка на близнаци от село в община Велико Търново. За двете бебета бяха доставени пюренца, мляко и памперси за няколко месеца напред.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *