Във фермата приют за животни в Хотница подслониха агнето Пенчо, „помилвано“ за Гергьовден от кмета на Русе

НА ЩАСТЛИВА РАЗВРЪЗКА СЕ РАДВА АГНЕТО ПЕНЧО, КОЕТО БЕ НАМЕРЕНО ДА СЕ СКИТА навръх Гергьовден пред сградата на общината в Русе. Опашатото доби национална популярност, след като жители на дунавския град качиха видео в социалните мрежи, в което се вижда как то обикаля пред кметството. Животното получи подслон в единствената по рода си в България ферма приют „Приятели на четири крака“, намираща се във великотърновското село Хотница. Вече седмица мъникът обитава новия си дом и се адаптира към съквартирантите си – кокошки, патки, прасенца, кон и т.н., които са станали жертва на насилие от хората.

„Обади ми се Жени Попова, управител на общинския приют за бездомни кучета в Русе. Веднага се съгласих да приютим агънцето. Тя ми разказа, че на 6 май хора, които са разхождали кучетата си рано сутринта, са видели агънце пред сградата на общината в града. Обадили се на 112, оттам изпращат сигнала към приюта. Докараха го на следващия ден при нас, а той сякаш така се зарадва, че започна веднага да следва другите животни”, разказва Вера Трендафилова, собственик на фермата приют във Великотърновско.

Тя и съпругът й кръстили агънцето Пенчо, по името на кмета на Русе Пенчо Милков, който „помилвал” животното и приел появяването на четириногото като знамение за здраве и берекет.

„Агънцето е на добро място, живо и здраво е. Тук, при нас, животните са със статут на домашни любимци. Ние си имаме едно друго агънце, Гого се казва. Едно софийско семейство го откупи от една църква преди време и ни го предаде. Сега и Пенчо е при нас. Той вече се вписва много добре в компанията на всички животни и децата, които ни посещават, много му се радват“, допълва Трендафилова.

Г. ИЛИЯНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.