Георги Първанов представи книгата си „Пътуване към паметта“ във Велико Търново

Книгата „ Пътуване към паметта. Разкази за политиката“ Георги Първанов представи в Регионалната библиотека „ П.Р.Славейков“ .

Книгата е по-скоро документална, отколкото мемориална и не е хроника на политическата му дейност. В изданието могат да се видят много архивни снимки и документи, някои от които се публикуват за пръв път.

“Пътуване към паметта” е книга за основните проблеми на прехода, така както съм ги видял и за които имам документи. Причината е, че както мнозина наши сънародници съм неудовлетворен от нивото на българския политически дебат и смятам, че в последните 30 години се случиха неща, родиха се идеи, които могат да бъдат катализатор на един нов дебат – обясни за книгата г-н Първанов.

Президентът в периода (2002 – 2012) коментира и политическата ситуацията в страната днес.

„Моята теза е, че конфронтацията е хранителна среда за некадърни политици. Като не могат да управляват, като не могат да правят политика, търсят сблъсък, по идеологически или други причини. Помня през 2005 година колко непримирими бяха противоречията между БСП и партията на царя НДСВ, но в край на сметка седнаха на една маса  и направиха единно правителство.“

Първанов заяви желанието си да види лявото и центърът обединени и сподели разбирането си, че без единение ние сме обречени. Той каза още, че много национална енергия изтича в пукнатините на това противопоставяне помежду ни.

Преди представянето на книгата си, Георги Първанов се срещна с кмета на Велико Търново Даниел Панов.

сн.Община Велико Търново

One thought on “Георги Първанов представи книгата си „Пътуване към паметта“ във Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *