От събота ще бъде предимно слънчево и температурите ще се повишават

През нощта ще бъде облачно с превалявания от слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 9 и 11 гр. За В. Търново минимална температура около 10.

В петък ще преобладава облачно време и на много места до обяд ще има валежи от дъжд. Вечерта облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще са между 17 и 20. За В. Търново максималната температура ще е около 18. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно с валежи от дъжд, а над 2000 м от сняг. Вечерта и там облаците ще се разкъсат и намалеят. Ще духа силен вятър от северозапад-север. Максималните температури на 1200 м ще останат около 12 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 2.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.4 гр. през 1977 г., а най-ниската измерена минимална температура е 7.5 през 2010 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 50 минути и ще залезе в 20 часа и 38 минути. Фаза на Луната: шест дена преди пълнолуние.

В събота и неделя ще преобладава слънчево време. Вятърът ще бъде слаб и ще има южна компонента. Минималните температури в събота ще бъдат между 6 и 8 гр., а в неделя ще се повишат и ще са между 10 и 12. Максималните температури също ще се повишават и в неделя ще достигнат 27 и 28 гр. Атмосферното налягане ще остане почти без промяна.

В понеделник ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. През деня ще духа умерен вятър от северозапад, но следобед ще отслабне и ще се преориентира от изток. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15 гр. Максималните температури ще са между 23 и 26.

От вторник до края на периода времето ще се задържи предимно слънчево със слаб вятър. Минималните температури ще останат почти без промяна, а максималните още малко ще се повишат и ще бъдат между 28 и 30 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 10. От неделя до края на периода ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. В сряда и четвъртък ще има следобедни краткотрайни превалявания от дъжд, придружен от гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен, временно силен с южна компонента. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 22-23 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 14.

Дежурен синоптик: Ирина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *