Гордейте се, че сте потомци на нашите смели деди, на далновидните ни предци, на будните лясковски просветители!

Уважаеми учители, ученици, културни дейци, хора на словото, науката и прогреса,

Скъпи съграждани,

Открай време ние, българите, честваме днешния ден с един много силен трепет в гърдите – това е нашето голямо чувство за национална гордост, което на всеки 24 май ни прави съпричастни към велики исторически моменти, оставили дълбока и трайна диря в световния летопис.

Уважаеми съвременни просветители,

Прекланям се пред всички Вас и Ви благодаря от сърце за себераздаването, за силата, с която носите отговорността всеки нов ден! В тежки времена като днешните Вие сте тези, от които зависи ценностното оцеляване на нашия народ. Пожелавам на Вас и семействата Ви здраве, по-спокойни дни и никога да не губите вдъхновение! Имайте сили, за да продължите да втъкавате в идните поколения своите знания, душа и любов. Вярвам, че колкото и да е трудно, ще успеем да оставим на децата си един по-добър свят, а на света – грамотни, мислещи и вдъхновени българи.

На Вас, скъпи ученици, пожелавам здраве и успешни постижения! Бъдете дисциплинирани, упорити и отлични в овладяването на знанията! Гордейте се, че сте потомци на нашите смели деди, на далновидните ни предци, на будните лясковски просветители!

Честит да ни е Денят на българската писменост, просвета и култура!

Честит празник на всички!

Д-р Ивелина Гецова

Кмет на община Лясковец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *