Горна Оряховица посреща „Грабни купата“, отбори с екзотични имена протягат ръце към трофея

На 22 и 23 май най-мащабният футболен турнир у нас ще гостува в Горна Оряховица. Надпреварата „Грабни купата“ събира елитните аматьорски отбори от региона, които ще излъчат нови два тима с визи за големия финал в Албена през есента. Срещите ще се играят на стадион „Локомотив“, където първият начален удар в събота ще дадат кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и част от легендите на местния футбол и спорт. Сред партньорите на организаторите от „Асоциация спорт в свободното време“ в осъществяването на проекта по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз са Европейската мрежа за развитие на футбола, Европейската федерация по минифутбол и др.

Поредицата от надпревари по минифутбол стартира през април в Стара Загора, след това премина през Пазарджик и Сандански. Финалистите във всеки град си осигуряват участие в големия международен заключителен турнир, който е насрочен за средата на септември край морето с участието на футболни тимове от 10 държави.

Тегленето на жребия и тържественото откриване на турнира в Г. Оряховица е на 22 май (събота) в 14.00 ч., час по-късно започват мачовете в квалификационните групи. На 23 май (неделя) от 9.30 ч. се предвидени директните елиминации от четвъртфинали нагоре, около 12.00 ч. ще започне финалът, веднага след това е награждаването и закриването на турнира. Празничното настроение се засилва от факта, че тази година Горна Оряховица е определен от АCES Europe за „Европейски град на спорта“.

Тимовете са от Велико Търново, Русе, Горна Оряховица, Джулюница, Габрово, Севлиево, Троян, Ловеч и др. Виртуозите с топката ще защитават цветовете на отбори с шармантни имена: „Мечо Пух“, „Атлетик Картала“, „Галакси“, „Бохемите“, „Братекс“, „Горна РИО“, „Епъл“, „Мастър Пик“, „МФК Борово“, „Орлите“, „Севиля“, „Сините камъни“, „Спортинг Троян“, „Феникс Ловеч“, „Саяна“ и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.