Образование

Връчват наградите „Учител на годината“ в община В. Търново

В навечерието на Празника на славянската писменост и култура ще бъдат връчени наградите „Свети Патриарх Евтимий” и „Култура” на Община В. Търново. Четирима учители и два колектива са носители на наградите „Учител на годината“ и „Колектив на годината“. Специална комисия при Великотърновския общински съвет определи носителите на наградата. Отличието се връчва ежегодно на заслужилите дейци в училищното и предучилищното образование по повод 24 май.

В категория „Предучилищно образование“ призът отива при Албена Щараковак, преподавател в подготвителната група на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“.

Наградата „Учител на годината“ в начален етап ще бъде връчена на Стефка Стоянова – учител в ОУ „Бачо Киро“.

Даниела Солакова-Атанасова от СУ „Вела Благоева“ ще бъде удостоена с наградата в категорията за прогимназиален етап на образованието.

Георги Игнатов, преподавател по информатика и информационни технологии в ПМГ „Васил Друмев“, ще вземе приза в категория „Гимназиален етап“.

Наградата „Колектив на годината“ в областта на предучилищното образование ще бъде връчена на ДГ „Райна Княгиня“, а в сферата на училищното образование на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“.

Награждаването ще се проведе в голямата зала на Музикално драматичния театър „К. Кисимов“. След награждаването бъде представенa оперетата „Прилепът” като подарък от общината за всички дейци на образованието и творци на културата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *