„Феникс“ грабна купата в Горна Оряховица и „Епъл“ се класира за големия финал в Албена

Отборите на „Феникс (Ловеч) и „Епъл“ (Джулюница) са поредните два състава, осигурили си място на големия финал във веригата от аматьорски турнири „Грабни купата“. Двата тима си дадоха здрава битка в последния мач от надпреварата по минифутбол в Горна Оряховица, четвърти етап от мащабната инициатива. На стадион „Локомотив“ играха 16 отбора от Русе, Велико Търново, Горна Оряховица, Габрово, Севлиево, Ловеч, Сливен и София.
Шампиони станаха играчите на „Феникс“, победили „Епъл“ с 2:1. Със същия резултат, но след равенство в редовното време и изпълнение на дузпи „МФК Борово“ надигра „Сините камъни“ в мача за бронза.
Призьорите бяха отличени и приветствани от един от героите от САЩ 94 и легенда на „Локомотив” (ГО) Ивайло Йорданов. Сред официалните лица и наградили медалистите бяха още кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, зам.-кметът за „Икономическо
развитие, спорт и международни връзки“ Стефчо Алипиев и др. И това събитие е посветено на избирането на Горна Оряховица за „Европейски град на спорта 2021“. За най-добър вратар на турнира бе определен Ивайло Тодоров от „Феникс“, най-атрактивен състезател е Георги Иванов от „Епъл“, най-прецизен рефер е Андрей Андреев, а наградата за феърплей по изключение бе връчена от организаторите на управата на ст. „Локомотив“ за предоставените перфектни условия по време на надпреварите.
Първите два отбора се класираха за големия финал, който ще се състои с участието на футболисти от 10 държави в средата на септември в Албена.
След Горна Оряховица веригата от аматьорски турнири „Грабни купата“ продължава с регионални надпревари в Монтана (29-30 май), София (5-6 юни) и Варна (12-13 юни). Големият финал е насрочен за 13-17 септември в Албена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *