Първи по червения килим минаха възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон”

 

По червен килим минават и тази година абитуриентите от великотърновските училища. Така Велико Търново продължава традицията да изпраща своите абитуриенти с този впечатляващ и запомнящ се ритуал. Първата бална вечер е на възпитаниците на гимназията по туризъм „Д-р Васил Берон“.

„Невероятно, чакано е много време и се радваме, че ни дадоха възможността да я изживеем тази вечер. Всичко се променя – университети, животът напред, не е като в училище. Да съм здрава, щастлива и да продължавам напред“, си пожела една от абитуриентките.

Всеки от зрелостниците получи и специално послание от кмета на Велико Търново Даниел Панов. През следващите два дни дефилетата ще продължат по програма : От 18:00 ч. на 24 май е изпращането на абитуриентите от СГИ по икономика, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, ПГСАГ „Ангел Попов“, Спортно училище „Георги Живков“, СУ „Емилиян Станев“ и ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Тогава ще бъде връчена и Наградата „24 май“ за изявен зрелостник. От 18:15 ч. на 25 май е изпращането на зрелостниците от ПМГ „Васил Друмев“, СУ „Вела Благоева“, ПГЕ „Александър Попов“, ПГ по моден дизайн и ЧПГ – АК „Аркус“.

Текст и снимки Диана ГАНЕВА

Още запечатани мигове от празничната вечер – в рубриката АБИТУРИЕНТИ 2021

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.