Виктор Стоядинов и Стефани Бижева с отличия от турнир в Павликени

Таланти на ШК „Етър” постигнаха призови класирания от турнира „Маринополци“ в Павликени. Там се проведе открито първенство по ускорен шах с участието на 80 състезатели.

Виктор Стоядинов грабна златото до 8 години с 4 точки от 9 кръга. Той сензационно стартира с 3 точки след първите 4 кръга и заемаше 23-то място в генералното класиране. Виктор извоюва победи над превъзхождащите го по рейтинг и опит Калоян Стоянов от „Пристис” (Русе) и Христо Дочев от „Орловец” (Габрово), както и над държавния шампион до 11 г. Теодор Тутеков от „Асеневци” (ВТ).

Безапелационно първото място при момичетата до 12 години зае Стефани Бижева с 4,5 точки. Само малшанс в последния кръг попречи на състезателката на „Етър” да съхрани първото си място и сред представителите на силния пол. Стефани Бижева ремизира срещу силния и опитен плевенски треньор Мартин Дяков и надигра всички свои връстници, с които жребият я срещна.

„Трудолюбието и дисциплината на двамата ни състезатели са залог и за бъдещи техни успехи!”, коментира треньорката Светла Йорданова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *