КултураСухиндол

С празнично шествие отбелязаха 24 май в Сухиндол

Изпратиха абитуриентите от СУ „Св. Климент Охридски“

 С празнично шествие в Сухиндол отбелязаха 24 май. То премина по главната улица на града, а в него се включиха учениците от СУ „Св. Климент Охридски“, малчуганите от ДГ „Соня“, жители и гости на Сухиндол.

Цветя пред паметниците на светите братя поднесоха кметът на общината инж. Пламен Чернев и председателят на местния парламент Борислав Вълев. Венци бяха поставени от училището, а всички деца оставиха цветя пред скулптурите на Кирил и Методий.

Празникът продължи в двора на СУ „Свети Климент Охридски“, където беше подготвена богата програма. Възпитаници от училището рецитираха стихотворения, а певчески поздрав към всички отправиха децата от ДГ „Соня“.

Към присъстващите се обърна директорът на училището Румяна Иванова. Тя сподели, че е щастлива от факта, че тази година всички са заедно, за да отбележат празника.

„От 855 година 30 милиона от целия свят пишат с българските букви. Нека се гордеем и винаги да имаме хъс за повече знание, честит празник на всички“, каза Румяна Иванова.

Приветствие по случай празника отправи и кметът на община Сухиндол инж. Пламен Чернев.

„Щастлив съм, че в този ден съм с вас. Защото и аз се чувствам така, както тези малки деца, пристъпвайки прага на нашето училище – с трепет и вълнение, защото и ние сме дали нещо на света. Народът го е казал, че ако човек мисли година напред – ще засее пшеница. Ако мисли пет години напред – ще посади дърво. Ако мисли 100 години напред – образова народа си. Това е истината, така е било и така ще бъде. От времето на Възраждането и до наши дни. Особено в тези трудни времена на пандемия, поклон пред вас, учители, за това, че не спирате да образовате народа ни. Благодаря на директора на училището и на всички учители и от името на Общинска администрация, в наше лице имате партньори. Винаги ще бъде така, за да направим нашата материална база още по-добра, за да образоваме децата си в нови и модерни кабинети“, каза инж. Пламен Чернев.

На празника бяха изпратени и абитуриентите, закичени със здравец от директора на училището. Зрелостниците получиха поздравленията на по-малките ученици, които след време ще бъдат на тяхното място.

Проявата завърши с кръшно българско хоро в двора, на което се хванаха учители и ученици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *