Анастасия Кечева е носител на Наградата “24 май” за най-изявен зрелостник

Дванадесетокласничката завършва ПЕГ “Проф. д-р Асен Златаров”, паралелка “Чуждоезиков профил” – френски с английски език. Възпитаничката на Езиковата гимназия във В. Търново е предложена за общинската наградата с решение на Педагогическия съвет при училището. В гимназиалния етап  успехът на Анастасия е Отличен 6,00.

За наградата тя пребори конкуренцията на другите двама кандидати – Маргарита Караиванова от Американския колеж и Даниел Трополинов от ПМГ “Васил Друмев”. Отличието има паричната равностойност на 1000 евро, което младата дама най-вероятно ще използва за своето висше образование.

Тя е с редица постижения и награди през годините си на обучение. Зрелостничката заема призови места  от Националната олимпиада по френски език всяка година, като тази година става лауреат по френски език. Притежава Френска езикова диплома DELF – ниво B2 от 2020 г. и Сертификат за владеене на английски език на ниво С2 от 2018 г. Носител е на награди и призови места от различни международни, национални и регионални конкурси и надпревари. Участник е в множество младежки инициативи, кампании и програми.

“Не таях особени надежди, че аз ще получа наградата и за мен това е огромна изненада. Радвам се, че тези годините, в които вложих много труд, са оценени”, сподели Анастасия малко след като бе наградена. Тя добави, че има намерение да продължи образованието си, като желанието й е да следва архитектура  в италианския град Милано или в софийския УАСГ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *