Чести превалявания от дъжд и гръмотевици в следобедните часове и понижение на температурите

През нощта ще има променлива облачност. На отделни места за кратко слабо ще превали. Ще духа слаб вятър от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 15 и 17 гр. За В. Търново минимална температура около 17.

В сряда времето ще бъде предимно облачно с временни разкъсвания на облачността. Сутринта на отделни места е възможно слабо да превали. В следобедните часове ще започне развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Вятърът ще смени посоката си от северозапад и ще бъде слаб. Максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 24 и 26 гр. За В. Търново максималната температура ще е около 24.

Атмосферното налягане ще остане почти без промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Вятърът ще смени посоката си от северозапад и ще бъде слаб до умерен. Максималните температури на 1200 м ще се понижат и ще бъдат около 17. Максималната температура на 2000 м ще е около 11.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 31.5 гр. през 2010 г., а най-ниската измерена минимална температура е 3.7 през 1991 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 45 минути и ще залезе в 20 часа и 42 минути. Фаза на Луната: един ден преди пълнолуние.

В четвъртък и петък отново се очаква предимно облачно време и краткотрайни превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северозапад, а в петък следобед ще се усили до умерен. Минималните температури ще се задържат между 14 и 16 гр. Максималните температури ще останат по-ниски и ще са между 23 и 25 гр. Атмосферното налягане слабо ще се понижава.

В събота ще преобладава време с незначителна облачност. През деня ще духа умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15 гр. Максималните температури ще са между 20 и 23. В дните от неделя до вторник преди обяд ще преобладава слънчево време, а следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от северозапад, а в понеделник ще смени посоката си от североизток. Минималните температури ще останат почти без промяна, максималните също се задържат ниски – между 21 и 24.

Над западните и централни части на Стара планина в четвъртък и петък ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Вятърът ще смени посоката си от северозапад и ще бъде слаб до умерен. Максималните температури на 1200 м ще се понижат и ще бъдат около 17 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 11, в петък с два–три градуса по-ниски. В събота над планината ще има променлива облачност. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад, който следобед постепенно ще отслабва. Максималните температури на 1200 м още малко ще се понижат и ще бъдат около 11 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 5. От неделя до края на периода по-често ще има значителна облачност и краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде до умерен от северозапад, а понеделник – от североизток. Максималните температури на 1200 м ще започнат да се повишават и ще бъдат между 12 и 15 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 6.

Дежурен синоптик: Ирина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *