65 абитуриенти завършват СУ „Цанко Церковски“ в Полски Тръмбеш

Средно училище „Цанко Церковски“ в Полски Тръмбеш завършват тази учебна година 59 дванадесетокласници в дневна форма на обучение и 6 ученици в неприсъствена форма. Всички те са подали заявления за явяване на ДЗИ. Първият изпит по български език и литература бе положен на 19 май 2021 г. Вторият задължителен изпит бе на 21 май 2021 г. и най-много ученици бяха избрали той да бъде по география и икономика – 24. Биология са избрали 11 ученици, химия – двама, история – трима, английски език – четирима. Един ученик положи изпит по философия.

Вторият задължителен изпит за учениците от професионалната паралелка „Фермер – земеделец“ е по теория и практика на професията. Той ще се проведе на 4 юни и на него ще се явят 21 абитуриенти.

Випуск 2021 бе тържествено изпратен от училището на 24 май, а на следващия ден – 25 май, абитуриентският бал бе традиционно в атракцион „Калоянова крепост“ в Арбанаси. Тогава минаха по червения килим в центъра на града, където тържествено бяха изпратени от Община Полски Тръмбеш, от гражданите и гостите на града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *