Вечерта ще има валежи от дъжд и гръмотевици

През нощта ще има разкъсана облачност. Вечерта ще има валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 14 и 16 гр. За В. Търново минимална температура около 15.

В четвъртък сутринта на много места ще има ниска слоеста облачност с намалена видимост, която с напредваенето на деня бързо ще се разчисти. През деня ще има разкъсана, често значителна облачност. Вечерта ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток, а в Предбалкана – от север. Максималните температури ще бъдат между 22 и 24 гр. За В. Търново максималната температура ще е около 24. Атмосферното налягане слабо ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина също ще бъде облачно. Около и следобед ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 12.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.1 гр. през 1994 г., а най-ниската измерена минимална температура е 6.4 през 1970 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 46 минути и ще залезе в 20 часа и 43 минути.

Фаза на Луната: пълнолуние.

Дежурен синоптик: Ирина Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.