Футболистите от Първомайци отново са първенци на Областна група „Юг“

ФК „Първомайци“ – „Янтра-Драганово“ 2:0

 

За втора поредна година отборът на ФК „Първомайци“ спечели първенството на Областна футболна група „Юг“. Шампионите получиха купата кръг преди края на сезона от бившия президент на „Етър“ Павлин Генчев, който бе представител на Зоналния съвет на БФС, след мача с „Янтра” (Драганово), завършил 2:0 за първомайчани.

Преди последния мач в групата ФК „Първомайци” е с 52 точки, „Росица” (Поликраище) е с 46, а „Спортист” (Козаревец) и „Рудановски” (Константин) са с по 42. Дотук отборът на „Първомайци”, воден от треньора Владимир Русев, има изиграни 19 мача, в които е постигнал 17 победи, 1 равенство и 1 загуба. Отборът има най-ефективното нападение със 73 отбелязани гола (голмайстор е Галин Жеков) и най-стабилната защита със само 17 инкасирани попадения в собствената врата. До края на първенството остава още едно гостуване в Горско Ново село.

Благодаря на играчите, треньора, публиката и не на последно място на спонсорите. Всички заедно направиха възможно това първо място, заяви кметът на селото Ясен Янков, който е и председател на клуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *