Индийски учени откриха най-доброто лекарство срещу махмурлука

Съчетанието от сок от круша, сладък лайм и кокосова вода представлява най-доброто лекарство срещу махмурлук, твърдят индийски учени от химико-технологичния институт в Мумбай.

За да създадат тази чудотворна напитка, изследователите са проучили ефекта на различни хранителни продукти върху два ензима, отговорни за разграждането на алкохола. Оказва се, че най-ефективни са крушата, сладкият лайм, кокосовата вода, сирената, краставицата и доматите.

Със сигурност обаче ще се съгласите, че сиренето няма място в една напитка. Ето защо учените създават напитка от круша (65 процента), сладък лайм (25 процента) и кокосова вода (10 процента). Тя увеличава активността на единия ензим с 23 %, а на другия – със 70.

„Махмурлукът се отличава с множество неприятни симптоми, но освен това носи и рискове за здравето, които могат да се отразят на нашето ежедневие“, коментира ръководителят на проучването проф. Рекха Сингал.

Според индийските учени бихте могли допълнително да облекчите махмурлука с консумирането на напитка със сирене, краставици и домати.

Източник: Обекти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *