Поздрав от инж. Добромир Добрев

Уважаеми съграждани,

 

29 май е Денят на Горна Оряховица! За всички нас това е добър повод да обърнем за малко поглед към историята и традициите на нашия град. Нека си дадем сметка, че стореното от предците ни и оставеното от тях наследство днес са повод за гордост и признание.

Град, който има богато минало, има и бъдеще! Вече век и половина Горна Оряховица пише своята градска история. Много поколения преди нас са преживели съдбовни години. Ние сме потомци на достойни и славни жени, мъже и цели фамилии, дали своя принос, за да я има днешна Горна Оряховица. Техните имена остават изписани в летописната книга на времето със златни букви. Затова наш дълг е да запазим наследеното от старите горнооряховчани и да го предадем на поколенията след нас. Така, съхранили силния дух и традициите, завещани от предците ни, ще вървим напред и ще се радваме на бъдещите успехи!

Всеки ден с делата си ние променяме облика на Горна Оряховица. Изправяме се пред нови предизвикателства, но заедно успяваме и се справяме с тях. Богатството на нашия град са хората. Благодаря на всички, които обичат Горна Оряховица и с делата си градят доброто име и авторитета на града ни. На младите хора пожелавам да съхранят своя устрем и да следват завещаното от предците ни.

Нека и на празника да бъдем заедно, както сме заедно и в делничния ден. Нека продължим да работим заедно, да споделяме трудностите и удовлетворението от успехите! Нека носим винаги Горна Оряховица в сърцата си!

Честит празник!

 

Инж. Добромир Добрев

Кмет на община Горна Оряховица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *