Горна Оряховица празнува с много музика и пищна заря

Снимки: Пламен ИВАНОВ

Много музика, предимно българска, предложи музикалният спектакъл, подготвен за празника на Горна Оряховица, който бе отбелязан в събота. Началото сложиха танцьорите на балетна школа „Грация”, които поднесоха красив спектакъл като поздрав към горнооряховчани.

Снимка: Община Г. Оряховица

След прекъсване за тържествената част пред сградата на общината на сцената се качиха талантите от вокалната школа на НЧ „Напредък 1869” и Аделина Колева. Бившите и новите „Графити”, уникалната формация „Оренда”, солисти, излезли вече от школата, подгряха подобаващо публиката.

След това на сцената настана рок с музикантите от група „Конкурент”. „Родени за рок”, „Дай ми време” и още популярни рок парчета пяха изпълнителите заедно с зажаднялата за подобни спектакли горнооряховска публика. Група „Конкурент” направиха страхотен жест към празнуваща Горна Оряховица. Първо на сцената излезе, за да свири с тях, 22-годишният горнооряховчанин Виктор Ангелов. Младият китарист получи не само бурната подкрепа на родната публика, но и сериозна похвала от колегите от „Конкурент”, които споделиха, че със сигурност го очаква добро музикално бъдеще. Малко по-късно още един горнооряховчанин получи минути слава с „Конкурент”. Този път на барабаните седна Иван Стефанов – производителят на горнооряховски суджук и всякакви деликатеси с марка „Стефанов”. Може би немного хора знаят, че той е любител музикант и когато има време, свири в местна банда. Със страхотното изпълнение на Smoke on the water на Deep Purple Иван Стефанов доказа, че може да прави добре не само горнооряховски суджук.

След рок динозаврите на сцената се качи идолът на младежите Ицо Хазарта. Звездата толкова разгорещи почитателите си, че те успешно заглушаваха иначе мощното озвучаване на сцената. Публиката не спря да пее с Хазарта от първата до последната песен, а балетът му смени поне дузина сценични костюми, кой от кой по-атрактивни.

След рапъра отново целият площад продължи да пее, този път с Георги Христов. Той пък от своя страна предложи много разнообразен репертоар, който включваше дори оперна ария. Горнооряховчани откликнаха на „Несун дорма” от „Турандот” така както на хитовете на Хазарта.

На финала на празничния ден публиката имаше възможността да се наслади на екзотичен пиромузикален спектакъл. Небето над Горна Оряховица бе озарено от светлини в продължение на почти десет минути, които танцуваха в ритъма на Simply the best на великата Тина Търнър.

Снимки: Пламен ИВАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *