Шофьор на камион, помлял две возила, и хванат пиян зад волана жалят присъди

Двама шофьори, осъдени на първа съдебна инстанция, обжалват присъди пред Окръжния съд. Ивайло С. е получил 8 месеца пробация и 12 месеца без книжка от съда в Павликени и да плати щети в общ размер от 11 420 лв. за потрошаване на други две возила на пътя. Пътната драма е от 23.01.2019 г. край Мусина. Николай е бил зад волана на товарен автомобил „Ситроен Джъмпер“, навлязъл в насрещната пътна лента и ударил други два товарни автомобила – „Опел Корса“ и „Ситроен Джъмпер”. Той не избрал скорост на движение, съобразена с релефа на местността и конкретните условия на видимост, за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие, не намалил скоростта, не се прибрал в своята пътна лента и не спрял пътното превозно средство при възникнала опасност за движението.

Така причинил щети на товарен автомобил „Опел Корса“ в размер на 5640 лв. и на товарен автомобил „Ситроен Джъмпер“ в размер на 5780 лв.

Матей К. е шофирал на 7.10.2020 г. по бул. „България“ в областния град лек автомобил „Ауди А4“ с концентрация на алкохол в кръвта 2,37 промила и с отнета книжка за една година. Той е бил осъден от Районния съд във В. Търново на лишаване от свобода за срок от една година и седем месеца, което да изтърпи при първоначален общ режим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.