Горещи новиниОбщество

„Джуниър бенд“ се пребори за вицешампионската титла в „България търси талант“

ЗА ВИЦЕШАМПИОНСКАТА ТИТЛА В „БЪЛГАРИЯ ТЪРСИ ТАЛАНТ“ СЕ ПРЕБОРИХА ДЕЦАТА ОТ ОРКЕСТЪРА НА СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ „ДЖУНИЪР БЕНД“. Дълго време след края на шоуто по bTV стотици търновци коментираха в социалните мрежи, че малките музиканти на маестро Йордан Цветанов са заслужавали да спечелят формата.

„Няма значение на кое място сме. Най-голямата победа за мен беше да видя как децата, 20 минути след като слязохме от сцената, продължаваха да треперят от вълнение и да плачат от емоцията, която химнът на България предизвика у тях“, коментира щастливият диригент на оркестъра маестро Цветанов.

Търновският оркестър се представи с впечатляваща компилация от Шишмановата песен и химна на България, преплетени със стихове за родината на Дамян Дамянов.

„Много от тези деца ще отидат да учат извън България и аз вече съм сигурен, че ще заминат с България в сърцето си и ще бъдат горди българчета. Затова решихме да свирим и Шишмановата песен, и химна на България, който всъщност е една изключително трудна за изсвирване и за внушение песен. Те го направиха безпогрешно и свириха с гордо вдигнати глави“, каза още маестро Цветанов.

И призна, че е много благодарен на всички търновци за подкрепата, както и на всички в страната, които са гласували за децата. „Екипът на „България търси талант“ е съставен от абсолютни професионалисти. Те се грижиха за децата през цялото време с внимание и с отношение към това, което правят. И за пореден път искам да кажа, че без директора на училище „Емилиян Станев“ Кина Котларска ние не бихме могли да стигнем дотук. Г-жа Котларска е толкова напредничав ръководител, че вижда как бихме могли да развием всяка идея, която на мен ми хрумва за бенда“, признава Йордан Цветанов.

След това допълва, че децата са вдигнали сами много високо летвата и за седемте години, в които те са ставали оркестър, са се утвърдили и като личности. „Сега ни предстои цяло лято купон, турнета, участия и музика“, усмихва се маестро Цветанов.

Той е ръководител на бенда от 2011 г. В момента в оркестъра свирят 30 деца от трети до 12-и клас.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

One thought on “„Джуниър бенд“ се пребори за вицешампионската титла в „България търси талант“

  • И всичко, постигнато до тук, е благодарение на Вас маестро Цветанов. Вие разпалихте искрицата на любовта към музиката. Вие я поддържате , Вие с вашето огромно сърце ги водите към успехи. Благодарим Ви!!! Желаем Ви да покорявате световни сцени и сърцата на хората още дълги години ! Бъдете здрав!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *