Горещи новиниОбщество

Фризьор в старата столица ще подстригва благотворително, за да подкрепи болно момченце

Тодор Минчев прави жеста по повод Международния ден на детето

31-ГОДИШНИЯТ ФРИЗЬОР ТОДОР МИНЧЕВ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО РЕШИ ДА ПОМОГНЕ НА ДЕТЕ, БОРЕЩО СЕ С АУТИЗЪМ. Майсторът на модерните мъжки прически ще работи благотворително през целия 1 юни, а събраната сума ще отиде по сметката на малкия Филип. Малчуганът страда от тежка диагноза, но е надарен от Бог с талант. Момченцето рисува и продава картини, за да осигури средства за лечението си. В салона на болярина Todor.Cuts.Barbershop ще има поставена и дарителница за каузата.

„Печалбата от всяко подстригване и бръснене ще бъде дарена за лечението на момчето. Вглъбени в собствените си тревоги и проблеми, често забравяме да подадем ръка, да бъдем подкрепа, да сторим добро…Нека подарим щастие, усмивка и надежда“, споделя Тодор.

8-годишното момче провежда скъпоструващо лечение в Турция. До момента са му направени няколко вливания, предстои същинската част – трансплантация на стволови клетки. Семейството на малчугана не може да си позволи необходимата сума и се надява на благодетели, които да помогнат на Филип да се пребори за нормално детство.

Атрактивният фризьор нашумя преди около година, малко след като отвори салона си, с видео, на което подстригва свой приятел, докато се вози на мотор, изправен на задна гума. Тодор влязъл в бранша преди 12 години, а за неговото усъвършенстване голяма роля изиграли курсове, които завършил във Варна и Лондон. Живял и работил във Великобритания, Шотландия, Норвегия и Нидерландия, а след завръщането си в България се е грижил за визията на много родни знаменитости.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *