Дават 300 лв. за най-бързия дояч на Събора на овцевъдите

 

ТЪРСЯТ СЕ НАЙ-СРЪЧНИТЕ И БЪРЗИ ДОЯЧИ НА ОВЦЕ в предстоящото девето издание на Националния събор на овцевъдите. По традиция на събитието се провеждат фермерски състезания и безспорно това съревнование събира най-много кандидати и публика. Няма критерии за включване в надпреварата, а за победителите са предвидени награди от 300 лв. за първо, 200 лв. за второ и 100 лв. за трето място.

В битката за най-бърз дояч имат право да участват мъже, жени и деца. Така през 2019 г. 7-годишната Габриела Дончева смая конкуренцията с овчарските си умения. Първото място тогава спечели Бойко Димитров от село Боринци, община Котел, който издои рекордните 1,200 л за 47 секунди.

Все още тече и записването за другото атрактивно състезание в рамките на форума – за най-тежък коч. Наградата за стопанина на фаворита е 1000 лв.

Най-мащабното агросъбитие на Балканите ще се състои в периода 18 – 20 юни край поляните на Петропавловския манастир в община Лясковец. Организаторите обещават много атракции, изненади и весели прояви, с които да компенсират липсата на събора заради пандемията през 2020 г.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *