Шампионите на „Етър“ и „Берое“ се включват във футболен празник, посветен на 30- ата годишнина от титлата на „виолетовите“

З0-ата годишнина от шампионската титла на „Етър” ще бъде отбелязана с футболен празник на стадион „Ивайло”. На 9 юни 1991 г. „болярите” стигнаха до най-големия връх в историята си. Кръглата годишнина ще бъде почетена именно на тази дата – на 9 юни от 18:30 часа, когато шампионският тим на „Етър” ще посрещне ветераните на „Берое”.

„Имаше предложения да поканим „Левски” или ЦСКА, но такива мачове вече са правени. Големият треньор Георги Василев даде идеята да ни гостува „Берое” – също шампион, но през 1986 г. Легенди на двата отбора ще излязат един срещу друг във В. Търново в бенефисния мач”, съобщи настоящият президент на „виолетовите” Деян Куздов. Двете агитки също са в дружески отношения и със сигурност ще допринесат за празника.

Екипа на „Етър” ще облекат Бончо Генчев, Цанко Цветанов, Илиян Киряков, Николай Донев, Калоян Чакъров, Георги Георгиев, Сашо Христов, Генчо Генчев, Ангел Червенков, Сашо Димов, Георги Попиванов… Тимът ще бъде допълнен с играчи, станали шампиони при юношите през 1996 г. като Тодор Колев, Стефан Ангелов, Свилен Василев и др. Куп известни имена ще има и в състава на „Берое” от шампионския им отбор. За юбилейния мач тимът ще бъде воден от спортния директор Валентин Грудев и Христо Белчев – Операта, заедно с много техни съотборници от шампионската 1986 г.

Легендите на „Етър” ще излязат със специално изготвени за юбилея екипи, които после ще им останат скъп спомен. Подготвени са много подобаващи подаръци и награди.

Една от кулминациите ще бъде оригиналната шампионска купа на „Етър”. Тя пристига на стадион „Ивайло” специално за празника и за първи път от 1991 г. насам феновете ще я видят, а шампионите отново ще могат да я вдигнат в ръцете си! Досега в клубната витрина бе само реплика на купата, която бе направена преди няколко години със средства, събрани от феновете. На юбилея е посветен и специален вестник, дело на Ангел Ганцаров, изданието носи името „Виолетови шампиони”. Ще бъде показан и филмът със същото заглавие. В деня на юбилея Ангел Ганцаров също е юбиляр – навършва 70 години. Във фенмагазина отново ще бъде в продажба и книгата на Анатоли Петров „Те играха за „Етър”.

Във Велико Търново ще бъде представена и биографичната книга „Трифон Иванов – Железния: Биография на една вечна легенда” с автори Георги Иванов, Кристиан Иванов, Добромир Добрев. За празника ще има и още изненади, обявиха организаторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.