Великотърновският университет за поредна година се включва в изложението „Алея на книгата“

Ежегодният пролетен базар на книги „Алея на книгата“, организиран от асоциация „Българска книга“, ще се проведе до 6 юни, а шатрите на изложението са позиционирани на открито пред НДК.

И тази година Университетското издателство „Св. св. Кирил и Методий“ участва в изложението със самостоятелен щанд, но вече като пълноправен член на асоциацията. Шатрата на великотърновското издателство е с N 49 и е обект на особен интерес, тъй като останалите академични издателства, за съжаление, не са представени на изложението.

Академичните издания не са сред комерсиалните, но имат своите активни и верни читатели, някои от които ни посрещнаха още в неделя, докато подреждахме щанда. Присъствието на издателството на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ на подобен форум е начин за популяризиране не само на научната продукция на нашата академична общност, но и възможност престижът на Великотърновския университет да бъде утвърден и чрез неговата издателска и публикационна дейност“, сподели проф. д-р Красимира Мутафова, директор на Информационно-библиотечния и издателски комплекс, част от който е Университетското издателство.

Д-р Десислава Димитрова ще представлява Университетското издателство на този и на останалите пет базара на книгата през 2021 г., организирани във Варна, Пловдив, Банкя и София, които ще се проведат през септември и декември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *