ВТУ със златни медали от Националните университетски игри

Представители на Великотърновския университет се завърнаха с призови места от Националните университетски игри, които се проведоха в Стара Загора. Валентин Шишков спечели златния медал в средната дистанция по ориентиране и се нареди трети в спринта след представителите на НСА „Васил Левски“. Димана Маринова също спечели бронзово отличие в спринтовата дистанция, а Виктория Генева остана четвърта.

В отборното класиране мъжкият тим спечели първото място в състав Валентин Шишков, Живко Вичев и Мартин Пенчев, като изпревариха НСА и ТУ – София. Женският отбор в състав Димана Маринова, Виктория Генева и Стоянка Ангелова се наредиха втори след СУ „Св. Климент Охридски“.

В шампионата по лека атлетика Великотърновският университет се представи с петима състезатели. Деян Гемижев спечели златния медал в дисциплината диск, като направи лично постижение за сезона още в първия опит от 57,92 м. Деян безапелационно се наложи над конкурентите и покри норматив на FISU (International University Sports Federation) за участие в Универсиадата в Китай през 2022 г. Нашият състезател спечели и сребърния медал в дисциплината гюле.

При дамите Лора Атанасова спечели сребърен медал с дисциплината гюле, като изравни постижението на шампионката от НСА, но остана втора заради по-слаб втори опит. Виктория Миткова спечели бронзовия медал. Така момичетата поведоха в първия ден по точки в отборното класиране. В дисциплината диск Виктория Миткова спечели бронзов медал, а Лора Атанасова остана четвърта.

В отборното класиране в групи хвърляния и двата ни тима се наредиха на второ място след отборите на НСА. За отборното класиране при мъжете допринесе и Християн Кръстев.

Младата надежда на Великотърновския университет Йоанна Цончева успя да се класира за финалите на 100 и 400 м, като се представи достойно и си направи лични постижения за сезона и на двете дисциплини.

В шампионата на тенис на маса Шенол Ебазер и Владимир Петков бяха изключителни и спечелиха отборната титла и титлата на двойки.

Владимир Петков спечели сребърния медал в индивидуалното състезание, отстъпвайки единствено във финалния мач на представителя на НСА. Шенол Ебазер пък взе сребърен медал в надпреварата на смесени двойки, като негов партньор бе В. Стефанова от Медицинския университет – Плевен, като отстъпиха на двойката П. Върбанов и М. Йовкова от НСА.

Снимки: ВТУ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *