Община Свищов инициира поредица от информационни срещи за възможностите за кандидатстване след седми клас

Водени от желанието да се осигури достъпна и актуална информация относно широкия спектър от възможности за обучение след 7-ми клас в средните и професионалните училища в община Свищов, е подготвена брошура, която ще се разпространява в печатна и електронна форма. Целта е да допринесе, чрез предложеното съдържание, за осъществяването на информиран и правилен избор, къде децата да кандидатстват след 7-ми клас.
Инициативата по раздаване на книжки продължи в четвъртък,  с посещение на останалите училища в община Свищов: СУ „Николай Катранов“, ОУ „Христо Ботев“ с. Алеково, ОУ „Филип Сакелариевич“, СУ „Димитър Благоев“ и СУ „Цветан Радославов“.
Д-р Анелия Димитрова, заместник-кмет „Управление на европейски проекти и образование“ и г-жа Румяна Кузева,  началник отдел „Образование“ разказаха на учениците за всяка една специалност в отделните училища, а децата получиха рекламни брошури. Седмокласниците разгледаха възможностите за кандидатстване след седми клас, как става приемът, кои са училищата на територията на община Свищов и съответните специалности в тях. Повечето от учениците имаха своите предпочитания и бяха добре ориентирани в коя област искат да се развиват. Д-р Анелия Димитрова  увери децата, че качеството на образование в гр. Свищов, което могат да получат е на високо ниво, а средното образование е много важен, дори определящ етап в обучението на всеки човек. За подготовката и насоките свързани със самия прием, седмокласниците разчитат на техните преподаватели, родители и разбира се, на самите тях. Среща с учениците от 7-ми клас от ОУ „Христо Ботев“ с. Ореш остава за идните дни.

Отдел „Образование“, община Свищов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *