Крими

4 г. затвор за далавера с моторно масло и гуми за 6220 лв.получи мъж с 21 присъди

Районен съд – Велико Търново призна за виновен И.М. за това, че в периода от 13.11.2018г. – 01.12.2018г., в Леденик, действайки при условията на опасен рецидив и при условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински официални удостоверителни документи,получил без правно основание чуждо движимо имущество, с намерение да го присвои – 2 бр. варела  моторно масло – общо 410л., 28 броя външни гуми и 6 броя акумулатори, на обща стойност 6220 лв.

Обвиняемият се занимавал с измами, имал нужда от пари и решил да си осигури доходи по неправомерен начин. Освен това бил управител на  търговско дружество. Въпреки лошото финансово състояние на дружеството, в качеството си на негов управител, поискал от една фирма да закупи моторно масло, а от друга фирма външни гуми и акумулатори. За да убеди служителите на фирмите, че е извършил плащането на поръчаната стока, използва неистински официални удостоверителни документи – платежни нареждания, на които било придаден вид, че като титуляр на сметка на търговско дружество, е наредил на съответната банка да извърши плащане на парична сума по сметка на продавача.

Обвиняемият е осъждан 21 пъти за престъпления от общ характер и понастоящем изтърпява присъда лишаване от свобода в Затвора- Враца.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *