Деветокласничка от гимназията по туризъм първа в национален конкурс

Деветокласничката Христина Георгиева от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ спечели първо място на национален конкурс  с разказа си „ Завещаната цветна градина”. Голямата награда от международния ученическия екофорум „Сребърна 2021” ще бъде връчена на 4 и 5 юни в Силистра. Даровитото момиче е в специалност „Администратор в хотелиерството“, а разказът й запознава читателите с имената – народните и латинските, на често срещани цветя в домашната градинка. Това е поредното й отличие от национален конкурс. И за това състезание тя е подготвена от инж. Славка Проданова.

Вече са известни победителите в литературния конкурс и в конкурса за рисунка, които са част от екофорума. Глобалната тема на надпреварата за стихотворение, разказ и есе е „Планетата Земя – безценен дар“. Участвали са 180 ученици, разделени в три възрастови групи – I – IV клас; V – VІІ клас; VІІІ – ХІI клас.

Интересна е статистиката за този литературен конкурс – Гимназията по туризъм е заемала всички призови места. През 2019 година, Камелия Лесичкова и Елисавета Петрова, вече ученички в XI клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“, са класирани на второ и трето място. Пак през същата година, проектът „Естествените репеленти“ на учебната компания Boyardreams бе на първо място в международната надпревара за ученически проекти.

 

Христина Георгиева

Сн. Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.