В община Свищов бяха проведени консултациите с представители на политическите партии и коалиции за съставяне на СИК

На 1 юни 2021 г. от 12.00 ч., в Гербовата зала на Община Свищов се проведоха консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 45-то Народно събрание за определяне състава на Секционните избирателни комисии в община Свищов във връзка с произвеждането на изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.

Консултациите, които се проведоха на основание чл. 91 от Изборния кодекс, във връзка с Решение на Централна избирателна комисия № 124-НС София, 26.05.2021 г., продължиха приблизително пет часа. На тях присъстваха кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев, секретарят на Общината Любомира Петрова, началникът отдел “ЧРИОТ” и представителите на следните политически партии и коалиции: Коалиция „ГЕРБ-СДС”, ПП „Има такъв народ”, Коалиция „БСП за България“, ПП „ДПС”, Коалиция „Демократична България – обединение”, Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“.

Кметът на общината д-р Генчо Генчев откри консултациите, а Секретарят на Общината Любомира Петрова уведоми участниците в консултациите, че със Заповед на кмета на община Свищов са определени броя и номерациите на секциите на територията на община Свищов, като за предстоящите избори в общината ще има 50 секции – 33 в града и 17 в селата. Също така стана ясно, че съгласно методическите указания за определяне съставите на СИК в секционните комисии ще бъдат разпределени общо 424 места, от които 150 ръководни позиции и 274 членове на СИК.

След продължително беседване и постигнато съгласие между участниците в консултациите, по отношение на състава и ръководството на Секционните избирателни комисии в община Свищов, протоколът от проведените консултации на 01.06.2021 г. бе подписан без особени мнения и възражения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *