Общество

Веселин Маринов представя автобиографичната си книга във Велико Търново

Веселин Маринов ще представи книгата си „От любов” пред великотърновската публика днес от 18.30 часа в салона на читалище „Надежда-1869“.

Малко след 60-ата си годишнина знаменитият певец споделя в 400 страници преживяното през годините по един неповторим и изпълнен със самоирония и носталгия начин.

„От любов“ е дълбоко лична и искрена книга, която не само проследява пътя на едно момче от малкия град до голямата сцена, но и създава ярък портрет на българския музикален живот“, казва за книгата си Веселин Маринов.

В нея авторът споделя преживяното през своя вдъхновяващ творчески път – за мечтите си и за тяхното сбъдване. От безгрижното детство в Полски Тръмбеш, където се ражда любовта му към поезията и рок музиката, през казармата, където вече пее песните на любимите си световни банди и се вслушва в приятелски съвет да кандидатства в консерваторията. Преминава и през студентските си години и поканата да стане част от група „Импулс” през решението да поеме по собствен път, включително в Германия, която завинаги го променя. Описва и дългогодишното си партньорство с Тончо Русев и Евтим Евтимов, написали емблематични песни за него. Така чак до днес, когато името му се е превърнало в нарицателно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *