Зонта клуб В. Търново дари компютърни конфигурации на Центъра за деца и жени, пострадали от насилие „Мария“

ДАМИТЕ ОТ ЗОНТА КЛУБ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОДКРЕПИХА ДЕЙНОСТТА НА КРИЗИСНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ЖЕНИ И ДЕЦА, СТАНАЛИ ЖЕРТВИ НА НАСИЛИЕ „Мария“ в Горна Оряховица. В сряда благодетелките предадоха символично дарението си, което е било доставено в звеното още през май. Зонтианките осигуриха две компютърни конфигурации, които са необходими за ежедневните дейности на социалните специалисти при работата с малчугани.

„Миналата година на национално Зонта ниво бе приет проектът „И аз искам да посрещна слънцето“, насочен към подкрепа на жени и деца, пострадали от насилие. Тогава направихме парично дарение на Кризисния център „Мария“ и започнахме да поддържаме връзка с екипа. Разбрахме наскоро, че са обявили кампания по набиране на средства за компютърни конфигурации и откликнахме“, заяви президентът на местната структура на организация д-р Йорданка Томова.

Устройствата са набавени от фирма „Вали“, като собственичката на компанията е член на Зонта и помогнала в доставката и монтирането им.

„Всяка подкрепа е изключително важна за нас. И в никакъв случай не бихме делили даренията на малки и големи. Привличането на вниманието към проблема с насилието и неговите жертви е не по-малко важно. Благодарни сме на всеки жест, който ни помага в нашата мисия“, сподели председателят на Сдружение „Център Мария” Людмила Цветанова.

Д-р Томова подчерта, че благосъстоянието на жените и деца е сред основните приоритети на Зонта и ще продължат да помагат в това  направление.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *