Тежки санкции за мелето във Видин от последния кръг на Северозападната Трета лига

Тежки санкции наложи Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново заради ексцесиите по време и след футболната среща за първенство на Трета лига – Северозападна, между отборите на ОФК „Бдин 1923“ (Видин) и ФК „Дреновец“ (Дреновец). Домакините победиха с 3:1 в дербито на Видинска област, като гостите завършиха срещата с 9 футболисти и без треньор. Наложи се на терена на стадиона във Видин да влиза полиция, за да прекрати скандалите.

Общо 8 футболисти и старши треньорът на ФК „Дреновец“ са със спрени състезатели права за различен период от време.

Наставникът на гостите Александър Петров, който блъсна четвъртия съдия Николай Недков и беше изгонен с червен картон, е лишен от треньорски права за пет срещи и глобен 500 лева.

За удари на главния съдия Станислав Ставров от Велико Търново за по една година са аут от терените Александър Кирилов, Ангел Каишев и Константин Георгиев. За блъскане на рефера за шест срещи със спрени права са Георги Тодоров и Янек Кирилов. Наплюване и бутане на асистент-съдията носи санкция от по три срещи на Александър Веселинов и Людмил Иванов. Четири мача е общата санкция за Георги Стоянов, който е отстранен от игра от рефера за обиди, а преди това е ударил с топка играч на „Бдин 1923“ (Видин). Наказанията на футболистите и треньора на ФК „Дреновец“ са наложени на базата на доклади и видеозапис.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *