Топсъстезатели по борба идват на хижа „Божур“ за турнир по народни борби

Световни и европейски шампиони, както и националният отбор, идват в Горна Оряховица за Първия турнир по народни борби (по покана). Надпреварата ще се проведе на 5 юни на хижа „Божур“. Организатори на турнира са Община Горна Оряховица и Спортен клуб по борба „Локомотив“. Народните борби са част от богатия спортен календар по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта за 2021 г.

В деня на турнира от 11.00 ч. ще започнат срещите между децата и момчетата. За 12.30 ч. е насрочено официалното откриване, след което турнирът ще продължи със схватките на мъжете. В най-атрактивната част от надпреварата ще се включат и борци от националния отбор. В турнира ще участват Мирослав Киров – категория 75 кг – 2-ри на Европейско първенство за мъже през 2021 г. в Полша, Михаил Георгиев – 75 кг, 3-то място на Европейско първенство за мъже до 23 години, Драгомир Стойчев – треньор на национален отбор за юноши до 20 години, Рухан Расим – 65 кг, 3-то място на Европейско първенство за мъже до 23 години, Иван Стоянов – 3-то място на Европейско първенство за кадети.

За да подкрепят участниците в схватките, гости на Първия турнир по народни борби ще бъдат Валентин Райчев – олимпийски шампион, сребърен медалист от световно и европейско първенство, в момента генерален секретар на Българска федерация по борба, световният шампион Михаил Ганев, Иван Шавов – европейски шампион, първият носител на пояса „Дан Колов“, почетен гражданин на Община Горна Оряховица, световният шампион Явор Янакиев и европейският шампион Румен Павлов.

За всички, които искат да посетят Първия турнир по народни борби, организаторите са предвидили транспорт, който ще се движи по маршрут – автокомплекс „Полет 90“ – паркинга до хижа „Божур“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *