От понеделник започва записването на първокласниците

Обявено е първото класиране на бъдещите първокласници в училищата във Велико Търново за учебната 2021 – 2022 година. Резултатите са публикувани в електронната система за прием и са достъпни на сaйта: priem.veliko-turnovo.bg/rating.
Записването на учениците започва от понеделник и ще продължи до 17,00 ч. на 11 юни (петък). Родителите следва да запишат децата си на място в училището, в което са класирани.
Свободните места за второ класиране ще бъдат обявени на 14 юни. Заявления за прием за второ класиране родителите ще могат да подават през електронната система от 10,00 ч. на 15 юни до 23,59 ч. на 21 юни. Самото класиране ще бъде публикувано на 24 юни, а от 28 до 30 юни ще се извършва записването в училищата. Останалите свободни места ще бъдат обявени на 1 юли.

One thought on “От понеделник започва записването на първокласниците

  • 07.06.2021 в 10:28
    Permalink

    Пълно безумие е някои училища да правят записване по предварително изготвен график. Това, че са си го публикували в сайта означава ли, че са ме уведомили? При условие, че никъде в средствата за масово осведомяване не се споменава за подобни графици. Несериозно е да получавам такава важна информация от други родители, кой от къде чул по нещо! На всякъде пише, че срокът за записване е една седмица (на който когато е удобно) и извендъж се оказва, че мен ще ме задължават кога точно да си запиша детето. А някой попита ли ме дали тогава имам възможност да го сторя? Умишлено не споменавам училището, може и да не е само едно.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *