Социалисти от областта се включиха в обучение на Института за социална интеграция

Трима социалисти от област Велико Търново се включиха в обучение за новоизбрани общински съветници на Института за социална интеграция. Във форума участваха 30 души от Североизточна България, като представителите на областта бяха: общинският председател на БСП във Велико Търново Михаил Михалев, общинският съветник от Лясковец Андрей Картунов и общинският съветник от Полски Тръмбеш Ивелина Тодорова.

В първия дискусионен панел беше разгледана местната власт като важен инструмент за реализиране на прогресивни политики. Лектор беше кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров. За стратегическото планиране и устойчиво развитие на общините говори кметът на Русе Пенчо Милков, а взаимоотношенията между кмет и общински съветници бяха засегнати от градоначалника на Балчик Николай Ангелов.

В обучението беше обърнато внимание на темата за прозрачност и откритост в работата на местната власт, както и за ролята на медиите. Тънкостите в тази насока бяха разяснени от Габриела Величкова. Бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев отговаря на всички въпроси, касаещи местната власт, като беше подготвил презентация за тънкостите в местното самоуправление.

Преговорите като начин на решаване на конфликти бяха представени от Ивелин Николов чрез ролеви игри. Участниците във форума трябваше да пресъздадат реално заседание на Общински съвет и да стигнат до споразумение по важни въпроси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *