Явните признаци, че с връзката ви е свършено

Всеки иска да бъде щастлив. Всеки се стреми да запази връзката си – особено когато е дългогодишна. Съществуват обаче някои предупредителни сигнали, че е време да се разделите с партньора си, и ви съветваме да не си затваряте очите за тях:

1. Не харесвате себе си.

Ако след началото на връзката ви сте започнали да изпитвате чувство на малоценност, то определено причината не е във вас. Ако започвате да не харесвате човека, в когото се превръщате, то значи партньорът не ви влияе добре.

2. Ако „ходите на пръсти“ покрай партньора си.

Ако постоянно внимавате да не го обидите или ядосате, ако си мерите всяка дума, то вие сте в постоянен страх и стрес. Ако не можете да споделяте спокойно с човека до себе си, то той просто не е вашият човек.

3. Семейството и приятелите ви смятат, че трябва да се разделите с партньора си.

Не забравяйте, че отстрани нещата се виждат по-добре. Ако най-близките ви хора са категорични, че трябва да сложите край на връзката си, най-вероятно има защо. Може би е добре да се вслушате в мнението им и до се опитате да обмислите обективно положението.

4. Ако само вие полагате усилия нещата да вървят.

Връзката се движи от двама души. Също като приятелството. Това не е едностранна работа. И двамата трябва да полагате усилия, да проявявате нежност и загриженост един към друг, да се уважавате и обичате. Ако вие сте човекът, който постоянно се извинява или търси другия, или прави компромиси, то тогава партньорът ви най-вероятно не държи особено на връзката ви. Какъв е смисълът да се мъчите да я опазите тогава?

5. Постоянно храните надежди, че партньорът ви ще се промени.

Самият факт, че имате нужда да се промени, е обезпокоителен. Хората рядко се променят, още по-малко кардинално. Промяната обикновено съпътства влюбването в началото на една връзка, затова тогава всичко изглежда като през розови очила и се носите в облаците от щастие. С течение на времето обаче човек се поддава на рутината, пеперудките в стомаха утихват и хората започват да се представят такива, каквито са. Ако у партньора ви забелязвате черти, които пречат на отношенията ви, качества, които не харесвате и не можете да преглътнете, изобщо не очаквайте да се промени, а си задайте въпроса можете ли да живеете с това. Ако отговорът е отрицателен, е ясно какво трябва да направите.

6. Живеете в миналото с хубавите си спомени.

Ако връзката в настоящето ви носи само болка и тъга и се криете в спомените си от предишните дни, за да поддържате огъня, нещата не вървят на добре. За да имате пълноценни отношения с някого, е необходимо да имате пълноценно настояще и светли очаквания за общото ви бъдеще. Миналото е вече минало.

7. Ако имате чувството, че партньорът ви задушава.

Прекалено обсебващите хора не са приятни на никого. Ако в началото го намирате за романтично и признак на голяма любов, то с времето със сигурност ще започнете да изпитвате негативите от подобен тип отношение. В любовта са от жизненоважно значение свободата и доверието.

8. Готови сте да се обвържете от страх.

Ами ако няма да срещна по-добър? Ами ако не заслужавам по-добър? Ами ако си остана сама до края на живота? Не и не! Подобни въпроси са не само вредни, но те ви заблуждават в цялостната картинка – не бъдете с някого от страх да не останете сами, защото така ще бъдете нещастни завинаги. Дайте си шанс да срещнете истинската любов.

9. Ако чувствате, че партньорът не ви уважава.

Ако партньорът постоянно ви подценява, критикува и ви създава чувство за малоценност, то значи или не ви обича, или има сериозни проблеми. И в двата случая не си го причинявайте. Човекът, който ви обича, ще се гордее с вас и ще подчертава качествата, а не недостатъците ви.

10. Оставате във връзката заради обществения натиск.

Това обикновено се получава, когато гаджето ви е представен от ваши приятели. Започвате да се чувствате едва ли не виновни за това, че искате да се разделите с него и после дори става неловко да излизате заедно. Това обаче не означава, че трябва да жертвате щастието си в името на няколкото излизания с приятели. Не дължите обяснение на никого за решенията, засягащи личния ви живот.

11. Ако предпочитате всичко друго пред това да прекарате време с партньора си.

Ако предпочитате да останете в извънработно време в офиса или да се отдадете на досадни домакински задължения пред това да прекарате време с партньора си, значи, че съзнателно или не избягвате компанията му. Това може да се дължи на факта, че той ви потиска или ви прави нещастни. Всичко това е ясен знак, че е време да сложите край на връзката си.

12. Ако партньорът ви проявява признаци на агресия.

Няма оправдание за физическото насилие. Каквото и да сте направили, колкото и да сте го ядосали, няма право да ви посяга. Вие сте жертвата, а не виновникът. Насилникът е само и единствено той. И не, няма да се промени. Събирайте си багажа и се спасявайте!

13. Ако постоянно ревнувате и подозирате партньора си.

Партньорът ви излиза навън с приятели, а вие се измъчвате от подозрения с кого е и какво прави. Когато гледа телефона си, тайно надничате зад рамото му, за да проверите с кого си пише. Ако правите всичко това, то липсва най-основният стълб в една здрава и щастлива връзка – доверието. Помислете на какво се дължи това. Ако вашият партньор ви дава основания за ревност, поговорете с него. Ако причината е у вас, постарайте се да се промените, защото трудно ще създадете хармонични отношения с друг човек.

14. Ако вие или партньорът ви продължавате да се виждате с бившите си.

Понякога човек има нужда да остане насаме, за да реши някои проблеми и да си изясни чувствата. Ако не сте преодолели старите чувства, това е сериозен проблем. За да можете да се отдадете пълноценно на една връзка, трябва да сте приключили с миналото си.

15. Ако пазите връзката си в тайна.

Не е нормално да криете връзката си от другите. Възможната причина може да е, че вие или партньорът ви се срамува. Или че имате и други връзки. Каквато и да е причината, това не са здравословни взаимоотношения.

16. Ако постоянно късате и се събирате отново.

Ако се разделите веднъж и след време осъзнаете, че сте допуснали грешка и се съберете, е едно. Но ако постоянно късате и се сдобрявате, това говори за несигурни и нестабилни отношения. А сигурността е сред най-важните основания за добрата и дълготрайна връзка.

17. Ако си мечтаете за друг.

Ако постоянно се питате дали няма да срещнете някой по-добър, по-умен, по-успял, то значи има прекалено много неща, които не харесвате у партньора си. Ако постоянно се измъчвате от подобни мисли, значи просто никога няма да бъдете доволни с човека до себе си. Най-честно би било да поговорите.

18. Ако ровите в Гугъл за признаци, че трябва да се разделите.

Това говори за несигурност от ваша страна. Това само по себе си е сигурен знак, че трябва да се разделите. Гугъл няма да ви реши проблемите или да ви каже какво да правите с живота си.

19. Двамата не можете да водите нормален разговор.

Ако постоянно си викате, не се изслушвате, не се разбирате, дразните се един на друг, заяждате се, критикувате се, обиждате се – трудно ще възвърнете добрия тон, прекрачите ли веднъж границата. Подобни отношения не са полезни за нито един от двама ви. Вероятно просто не сте един за друг.

20. Чувствате се по-самотни, отколкото когато бяхте без партньор.

Въпреки че понякога е съвсем нормално да се чувствате самотни и неразбрани, никак не е добре да се чувствате самотни във връзката си. Особено ако се чувствате по-самотни, отколкото когато сте били без партньор до себе си. В любовта трябва да се чувствате обгрижвани, ценени и обичани. Взаимно трябва да си доставяте щастие и радост, а не да си причинявате болка и самота.

Източник: Обекти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *