Дават на съд мъж, похарчил парите от намерено портмоне и източил дебитна карта

Окръжна прокуратура – Велико Търново, внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, теглил неправомерно пари от чужда дебитна карта. Обвинението срещу П.П. е за това, че на 23.10.2020 г. в Дебелец, при условията на продължавано престъпление, на два пъти използвал платежен инструмент – дебитна карта, и изтеглил сума в размер на 40 лева.

Повдигнато му е обвинение и за това, че на същата дата на път между Пчелище и Церова кория намерил дамско портмоне с документи, клубни и клиентски карти, снимки, дебитна карта, 50 евро и 250,36 лв. – вещи на обща стойност 358,15 лв., и в продължение на една седмица не съобщил за тях на собственика или на властта. Вместо да предаде портмонето на полицията или да намери собственика, П.П. задържал вещите, похарчил парите за собствени нужди и още същия ден проверил баланса по дебитната карта и изтеглил наличните пари в нея. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

One thought on “Дават на съд мъж, похарчил парите от намерено портмоне и източил дебитна карта

  • 09.06.2021 в 19:48
    Permalink

    Интересно каква жена случайно има 50 евро в портомонето си. Дали току що се връща от чужбина или просто така са й останали. Има и трета версия.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *