По 24 000 лв. глоба за собствениците на най-модерната наркооранжерия у нас

Йордан и Антони се спогодиха с прокуратурата за тригодишни условни присъди

 

ПО ТРИ ГОДИНИ УСЛОВНО С ПЕТГОДИШЕН ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК, ПО 24 000 ЛЕВА глоба и пробация получиха двамата собственици на най-голямата и модерна наркооранжерия у нас, спипани с дрога за 176 000 лева. Лабораторията им бе разбита на 17 октомври м.г. при спецакция на полицията, а случаят бе взет под специален надзор от Апелативна прокуратура. Сега 33-годишният Йордан М. от София и 31-годишният Антони К. от В. Търново вече са осъдени след споразумение с прокуратурата, а определението на Окръжния съд е влязло в сила.

ДВАМАТА ИНВЕСТИРАЛИ НАД 100 000 ЛЕВА В РАЗБИТАТА НАРКООРАНЖЕРИЯ. По искане на Окръжна прокуратура двамата производители на наркотици останаха зад решетките с постоянни мерки за задържане. Те бяха разположили инсталацията си в няколко халета под наем от 1500 лв. на месец в бивша база за разфасовка на пилешко в промишлената зона на Г. Оряховица. В модерната нарколаборатория за отглеждане и сушене на марихуана бяха намерени 868 растения на стойност 176 088 лева. Основното помещение е било разделено на няколко халета, едно от които приспособено за сушене на готовата продукция. Бил е изграден цялостен цикъл за отглеждането на стоката – капково напояване, климатици, влагоабсорбатори, лампи, уреди за измерване и поддържане на температурата и влажността, машина за рязане на изсушената маса.

Държаната и готова за продажба марихуана в базата на ул. „Цар Освободител”60 е била на обща стойност 110 518,58 лева. Йордан М. е признат за виновен и в това, че на 18.10.2020 г. във Велико Търново на ул. „Оборище“ N 14 държал високорисково наркотично вещество, а именно коноп (марихуана) и смолист сок от конопено растение (хашишово масло) на обща стойност 1433,31 лева. В жилище на ул. „Калоян“ 18 в областния град Антони К. е държал марихуана на обща стойност 18,20 лв. Освен тлъстите глоби двамата ще бъдат превъзпитавани и по три години с пробационни мерки.

Нели СУКОВА

Сн. архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *