Обиколката на Димитър Бербатов премина и през В. Търново, целта му е извънреден конгрес на 21 септември

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов се срещна с представители на клубове от Великотърновска и Габровска област. На стадион „Ивайло“ той представи своята платформа и основните акценти от програмата си за управление на българския футбол.

„Ако сте ОК с това, което става във футбола ни, и това ви е достатъчно, за да се развивате и надграждате, аз нищо не мога да направя. Това е унижение за всички вас. Но ако сте против всичко това – ето, аз съм пред вас с лицето си, с екипа си, за да оправим нещата заедно“, заяви Димитър Бербатов. По време на срещата бяха коментирани част от промените, които се предвиждат. Администриране на двете професионални групи от новосъздадена професионална лига. Аматьорският и детският футбол да се управляват от футболния съюз, както и възможности за финансиране на клубовете чрез различни програми, включително на УЕФА.

„Аз винаги съм бил оптимист и ще остана такъв, дори и в трудните моменти. Благодарен съм на клубовете и им казах, че уважението, което им показвам, идвайки тук, и те на мен с присъствието си, ако някой друг го повтори, спокойно могат да гласуват и за него. Дори и един клуб да дойде, пак ще съм доволен, защото и един клуб може да направи разликата, но виждам желание за промяна. Надявам се да го няма страхът, който в някои клубове още съществува, но те трябва да разберат, че няма от какво да се страхуват“, коментира след срещата Димитър Бербатов.

Целта на срещата с клубовете е и събиране на необходимите подписи за свикване на извънреден конгрес на БФС. Ако той и екипът му успеят да съберат необходимият брой подписи, ще ги внесат в централата и тя ще бъде задължена да организира конгреса, който се планира за 21 септември, ако процедурата бъде задействана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.