Защитните маски на обществени места падат, но само за ваксинираните

ОТПАДА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО НОСЕНЕ НА ПРЕДПАЗНИ МАСКИ НА НЯКОИ ЗАКРИТИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА, но само за лицата, които са ваксинирани. Решението за облекчаване на тази мярка е взето от здравното министерство във връзка с трайната тенденция за намаляване на заболеваемостта от COVID-19 в цялата страна. Очаква се заповедта да бъде издадена в понеделник, а дотогава ограничението все още остава в сила.

Имунизираните ще може да се движат без маски в малките търговски обекти, трудовите колективи с до 7 служители, фризьорските салони, фитнесите и спортните зали. Хората ще доказват, че имат право на облекчението, с представяне на сертификата за завършен ваксинационен цикъл. Контролът ще бъде поверен на Регионалната здравна инспекция.

Маските засега ще останат задължителни при посещение на големите търговски обекти и административните сгради, където не могат да се проверяват всички хора заради големия човекопоток. В градския транспорт също няма да има компромис, без значение дали става дума за ваксинирани, или не.

В четвъртък заболеваемостта от коронавирус в областта възлиза на 35,26 на 100 000 души. Активните случаи са 151, от които при 45 души се е наложило болнично лечение.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Защитните маски на обществени места падат, но само за ваксинираните

  • 10.06.2021 в 23:52
    Permalink

    А защо не и преболедувалите, които първо имат повече антитела от ваксинираните и второ, за разлика от тях не носят заразата, защото антителата им са в лигавицата. Аман от “ умни“ решения! Аз съм го преболедувал и няма да сложа маска, нито ще се ваксинирам, защото си имам достатъчно антитела, потвърдени с изследване. Нека се опитат, да ме глобят

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *