„Етър ВТ“ ще редуцира бюджета си ако играе във Втора лига, Цанко Цветанов предлага Георги Василев да бъде привлечен в клуба

„Етър“ трябва да се върне към корените си, да има местни футболисти. Всички говорим, че това е отборът на града, само че в него няма нито един състезател от В. Търново, освен един-двама от региона. Ако продължаваме по този начин, всеки път ще започваме отначало. Това трябва да се промени. Хората, които са тук, знаят проблемите, аз мога само като член на Управителния съвет да изказвам своето мнение. Не съм най-меродавният човек. Да, имам мнение и съм го споделил пред УС, че „Етър“ трябва да се върне към местните си кадри. Да е по-скоро компромисен към местните кадри, отколкото да разчитаме някой отвън да ни оправи.“ Така Цанко Цветанов коментира ситуацията в „Етър ВТ“ и пътищата за развитие на клуба. Бронзовият медалист от САЩ- 94 бе на стадион „Ивайло“ за празненствата по случай 30- ата годишнина от шампионската титла на „Етър“, взе участие и в провелото се заседание на ръководството на футболния клуб.

„Етър“ игра 3-4 сезона в Първа лига, но не създадохме нищо. Създадохме треньори, но те потърсиха развитие на друго място, защото „Етър“ беше отличен трамплин и за Балъков, и за Станислав Генчев. Явно, че нямаме достатъчно кадри, за да ги задържим. За да се задържи „Етър“ в Първа лига, трябваше да прави компромиси с линията на развитие. Ако сега отборът е в „Б“ група и наистина иска да прави нещо в перспектива, трябва да заложи на своите играчи и като се върне в елита, да не разчита отново на 20 външни. Но това изисква време и търпение“, каза още Цанко Цветанов.

„Ако трябва само да правим анализ на миналия сезон – за съжаление твърде късно избрахме УС и започнахме сезона много лошо. Затова не останахме в групата, макар че с идването на Томаш и екипа му надеждите се върнаха.

Ръководството допусна една грешка, която е възможно да бъде поправена. Искрено съжалявам, че не успяхме да привлечем Георги Василев към каузата на „Етър“. Той е човек, който може много да помогне със своя опит, защото е легенда за футбола и е грехота да не го използваме.

Ние сме сдружение с нестопанска цел и чакаме инвеститор. Искрено се надявахме да дойде, вече година водим преговори, но нищо не се случва. Явно инвеститорът няма достатъчно интерес. Ние сме предоставили цялата информация и сме казали, че го чакаме на място да дойде и да обясни своите планове. На този етап всичко е само на думи“, добави шампионът с „Етър“ от 1991 г.

По неговите думи предстои редуциране на бюджета, ако „Етър ВТ“ играе във Втора лига.

„Обсъдили сме не само основните пера във финансирането, а и по изчистване на част от задълженията, тъй като в Първа лига понатрупахме такива, но във Втора лига с по-нисък бюджет трябва да започнем и да ги изчистваме.

Първо БФС да си уточни формата за групите и УС ще излезем с решение. Знам, че имаше един вакуум в информацията към великотърновската общественост, но решихме председателят на УС Деян Куздов, който е млад, но достатъчно ентусиазиран в работата си, да даде по-обстойна информация още в следващите дни за случващото се в „Етър“ и за това, което предстои. Когато БФС обяви в коя група сме, първият разговор трябва да е с настоящия треньор дали иска да води отбора. Всичко зависи от това в коя група ще сме. Ако „Етър“ играе във Втора лига, трябва да преструктурираме така отбора, че при евентуално завръщане в елита, да няма нужда от тотално обновяване и от нова селекция“, завърши Цанко Цветанов.

 

One thought on “„Етър ВТ“ ще редуцира бюджета си ако играе във Втора лига, Цанко Цветанов предлага Георги Василев да бъде привлечен в клуба

  • 11.06.2021 в 14:11
    Permalink

    кого да задържиш наемници от благоевград които се разбягаха при първи повик от клубаВкарайте местни от школата само в велико търново не поглеждат към школата.СРАМ.СЕГА РЕВЕМ. 25 ГОДИНИ ЕДНО И СЪЩО.УСПЕХ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ.РЕЗУЛТАТИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО СА ЯСНИ.
    ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *