Остава променливо, но от вторник чувствително се затопля

През нощта ще се образува разкъсана ниска облачност, от която към сутринта ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 14 и 16. За В. Търново минимална температура около 14 гр. Днес ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността. В сутрешните часове в районите в близост до Дунав от запад на изток ще премине валежна зона. Следобед отново се очакват валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Остава опасността от градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 22 и 24. За В. Търново максималната температура ще е около 23 гр. Атмосферното налягане ще остане почти без промяна.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.3 гр. през 2001г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.5 през 1984 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 40 минути и ще залезе в 20 часа и 54 минути. Фаза на Луната: един ден след новолуние.

В събота времето ще остане предимно облачно. Следобед отново ще се образува купесто-дъждовна облачност, от която ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 13 и 16. Максималните температури ще са между 21 и 23. Атмосферното налягане слабо ще се повиши.

В неделя ще преобладава облачно време. В късния следобед облачността ще се разкъсва и намалява. Около и след обяд ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа до обяд умерен, а следобед силен вятър от запад. Минималните температури ще останат без промяна. Максималните температури ще са между 22 и 25.

В понеделник облачността ще е променлива. В следобедните часове, предимно в Предбалкана, се очакват краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури много слабо ще се понижат.

Във вторник ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15. Максималните температури ще са между 21 и 24.

В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Вятърът ще е слаб до умерен от запад. Температурите чувствително ще се повишат.

Над западните и централни части на Стара планина в петък и събота ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, следобед придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от запад, а по високите и открити части от север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 15. Максималната температура на 2000 м ще е около 8. В неделя и понеделник ще преобладава облачно време с временни намаления на облачността. В следобедните и вечерни часове ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Температурите ще се понижат. От вторник до края на периода над планините ще има променлива, често намаляваща до слънчево. Следобедите ще се образува мощна купеста и купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър. Температурите ще се повишават.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *