Алея на занаятите и богата програма за Празника на горнооряховския суджук

След година прекъсване заради пандемията Празникът на горнооряховския суджук отново ще се проведе. От днес в продължение на три дни горнооряховчани и гостите на града ще похапнат суджук, ще се насладят на празничната програма и ще имат възможност да се включат в кулинарните игри. Тази година на Празника на горнооряховския суджук ще има обособена и специална Алея на занаятите. Майстори от региона ще демонстрират своята сръчност, съживявайки традиции, останали от миналото. Гостите на празника ще имат възможност да разгледат и да се включат в някоя от занаятчийските практики, като например грънчарство, изработване на бижута и фигури от плъсти, изработване на кукли, на совалкова дантела, създаване на бижута и аксесоари с българска шевица, рисуване с къна на елементи от българска шевица, калоферска дантела, плетене на сувенири от царевична шума и др. Празникът ще се проведе до паркинга на Летния театър.

Официалното откриване ще бъде днес от 17.00 ч. След това ще започне празничната програма на самодейни състави от общината, на сцената ще се качат и музикантите от Бeрковската духова музика и Десислава.

На следващия ден от 10.00 ч. участие отново ще вземат самодейци от общината. По традиция ще има много кулинарни игри, викторини, суджукарско надиграване и разбира се, много награди. От 18.00 ч. е концертът на духов оркестър „Виво Монтана“, в 20.00 ч. можем да чуем изпълненията на Бобан Здравкович, а финал на втория ден ще бъде концертът на Тони Стораро, който ще се качи на сцената в 21.00 ч.

През третия ден – 13 юни, от 10.00 до 14.00 ч. отново ще има много песни и танци на самодейни състави от региона, както и кулинарни игри, викторини, суджукарско надиграване и награди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *