Четвъртокласници от ОУ „Патриарх Евтимий“ разгледаха Съдебната палата във Велико Търново

Ученици от групата по интереси „Болярче“ към ОУ „Патриарх Евтимий“ посетиха Съдебната палата във Велико Търново. Техен домакин бе Окръжният съд. Малчуганите разгледаха съдебните зали и се запознаха с ролята на съдията, прокурора и адвоката в съдебния процес. От кратка презентация четвъртокласниците научиха подробности за историята на Съдебната палата във Велико Търново, за ролята на съдебните институции, разположени в сградата, и за работата на отделните служби към Великотърновския окръжен съд.

Децата получиха информационни брошури, изготвени в рамките на образователната програма на Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, както и Конституция на Република България.

Основна цел на група „Болярче“ към ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ е чрез посещения на исторически и културни забележителности и обществени сгради във Велико Търново децата да се запознаят с българската история и с гражданските задължения на съвремието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *