Отличен старт на сезона за Дани Арсов в картинг шампионата на страната

Макар и в условията на ограничения и епидемиологична обстановка, сезонът в националните картинг серии стартира без отложени или отменени състезания. Три кръга след началото му след две втори и едно първо място великотърновският пилот Данислав Арсов, шампион за последните 3 години в 2 различни класа, води убедително с 41 точки пред втория и 54 т пред третия в класа си.
„Участието на сръбски състезател в първия кръг с тунингован, 4 пъти по-скъп от на останалите участници двигател, с какъвто няма право да се състезава в голяма част от официалните европейски шампионати и който му осигурява предимство от 0.4 до 0.6 секунди на обиколка, ни изненада. Ако добавим и традиционно неособено добрия старт на всеки сезон за нас предвид липсата на тренировъчен процес и предсезонна подготовка, Дани на практика нямаше никакъв шанс дори да се бори за първото място. Така постигнатото второ място бе оптималния за нас резултат.

Във втория кръг (проведен също на пистата в град Хасково, но при променена конфигурация на трасето) само с каране Дани успя да компенсира предимството от тунингованата машина на сръбския пилот до едва 0.076 секунди в квалификацията. В крайна сметка съперникът му отново спечели, но Дани победи всички останали момчета, с които кара при равни условия“, разказа бащата на младия пилот Стефан Арсов.

На 22 – 23 май с генералната подкрепа на фирма „Енчо Енчев – ЕТЕ“ ЕООД и с помощта отново на Автоморга Велико Търново и BARDAHL-България, както и на Автосервиз ROUTE 66 – гр. Лясковец, Дани Арсов успя да направи първото си истинско международно състезание в сърцето на Европа, като стартира в първи кръг от шампионата на Централна и Източна Европа (CEE Rotax Max Challenge ) на пистата в град Тринец, Чехия.

Там великотърновският талант се бори мъжки и след като най-бързата му обиколка в квалификацията беше провалена от по-бавен състезател, а в 2 от трите финала беше изблъскван и завъртан, завърши на 13-а позиция от 20 участници.

В третия кръг от родния шампионат, провел се през изминалия уикенд (5 – 6.06.2021 година) на пистата в град Кюстендил Дани Арсов кара много силно, подобри предишното най-добро време на трасето в своя клас с над 0.6 секунди и победи във всеки от състезателните маншове с почти половин обиколка преднина.
„Постигнатите резултати (с настройки и стил на пилотиране – характерни за европейските шампионати), ни дават огромна надежда за по-добро и дори отлично представяне в следващия кръг на шампионата на Централна и Източна Европа. Най-искрено се надяваме да намерим отново нужната ни подкрепа от около 1000 – 1200 евро, за да успеем да направим поне още едно такова състезание и да продължим участието си и в този престижен международен шампионат с убеждението, че този път ще донесем много по-добри новини, качвайки се не само на българския, но и на европейския картинг връх“, разказа още Стефан Арсов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *