Два красива гола на Мирела Моева за победа на етърки

Победа с 3:1 срещу „Янтра 2013“ записа отборът на „Етър ВТ“ в среща от 24- я кръг от Държавно първенство за жени. Възпитаничките на Валентин Витанов са на четвърто място в групата с 43 точки, с една повече от „Пирин Лейдис”, които са с мач по-малко и вчера гостуваха на „Риал” (Ковачевци). На практика в събота на изкуствения терен „Трифон Иванов“ във Велико Търново играха основно момичета на възраст под 18 години. Преди почивката гостенките от Габрово се защитаваха успешно и не допуснаха особени опасности пред вратата си. Далечните удари на „виолетовите“ или не намираха целта, или пък не затрудняваха вратарката на „Янтра 2013“. Чак в 32- ата минута Михаела Михайлова влезе опасно по десния фланг и подаде остро, но три нейни съотборнички се разминаха с топката пред голлинията. След почивката етърки успяха да разкъсат отбраната на съперничките си и започнаха да бележат. В 59- ата минута Мирела Моева най- после успя да развие скоростта си и копна топката над вратарката на габровки за 1:0, след пас на Симона Стоянова. Добро подаване на Тереза Попова изведе Павлина Николова сама в 67- ата минута и тя покачи на 2:0, с помощта на страничния стълб. Отново Мирела Моева се разписа за 3:0 в 82- ата минута, като проби отляво и стреля в обратния ъгъл.

Буквално след подновяването на играта Преслава Иванова се възползва от грешка в отбраната на домакините и намали на 3:1, въпреки намесата на Мартина Илиева.

„Етър ВТ“: Илиева, Тодорова, Трифонова, Стефанова, Василева, Стоянова, Заструг, Михайлова, Моева, Николова, Николова /87 Евдокимова/, Радоева / 63 Попова/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.