Повреда в скоростната кутия на шкодата извади Миро Ангелов от рали „Сливен“, турски екипаж катастрофира тежко

Повреда в скоростната кутия на автомобила извади Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally2 evo от участие в рали „Сливен“, което бе трети кръг от Балканския рали трофей на ФИА и втори кръг от националния шампионат. Колата на трикратните първенци на страната се повреди в началото на третата скоростна отсечка и се наложи да я изминат, както и следващия суперспециален етап, с много ниско темпо. Това ги изпрати на четвърто място в генералното класиране. Въпреки усилията на техническия екип двамата не можаха да продължат във втория ден на надпреварата.

Състезанието стартира в петък с церемония на площад „Хаджи Димитър“ в центъра на Сливен. Под арката преминаха 32 екипажа от 36 заявени. Чуждите отбори бяха 7, от които 4 от Турция и по един от Румъния, Унгария и Швеция.

Тандемът на великотърновския клуб „Мегапорт Рейсинг“ стартира с гуми за сух асфалт в началото на петъчния ден, но в първите два етапа на места имаше мокри участъци. Турският екипаж Угур Сойлу и Арас Динчер, също с Skoda Fabia Rally2, спечели първата отсечка „Абланово“ с 1,5 секунди, след което на „Ичера“ Ангелов и Гаджев върнаха 0,8 сек от изоставането си. В третата отсечка „Карандила“ дойде проблемът в трансмисията и победителят от последните две издания на рали „Сливен“ изгуби над минута. След което премина с бавно темпо през суперспециалната отсечка на летище „Бършен“ в Сливен и успя да стигне до бокса, където бе открит сериозен проблем в кутията.

„Много съжалявам, защото тръгнахме с по-твърди гуми и тях въпреки мокрите участъци имахме много добро темпо. В третата отсечка очаквахме да атакуваме със сликовете на сухия асфалт. Но още на старта на етапа се появи проблем и до края карахме само, за да стигнем до сервиза“, коментира Ангелов след края на деня.

Вторият ден от 40-то международно рали „Сливен“ бе спрян в събота около 10:15 часа, след като на първия скоростен етап „Трапоклово“ (11.84 км) турският екипаж Угур Сойлу и Арас Динчер катастрофира изключително тежко. Пилотът и навигаторът бяха настанени в Областната болница в Сливен. Последвалият медицински преглед на Сойлу показва фрактура на прешлен, мозъчен оток и фрактура на дясното рамо, Динчер е без контузии.

В крайна сметка ралито бе спечелено от Мустафа Чакал и Озгур Акдаа с Hyundai i20 R5, пред Георги Василев /Стефан Добрев и Антон Титов/Динко Йорданов. Десети в класирането е великотърновският екипаж Емил Денев/Тодор Йорданов (Renault Clio RS).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.