Даниел Панов и проф. д-р Костадин Ангелов представиха листата на ГЕРБ – СДС във Великотърновска област за 46-ото Народно събрание

16 експерти и доказани личности ще утвърждават формацията като първа политическа сила в областта

Личностите, на които ще разчита коалицията в поредната надпревара за парламента, са 16 доказали се експерти и общественици. Те бяха представени от областния координатор и кмет на Велико Търново Даниел Панов заедно с водача на листата проф. д-р Костадин Ангелов.

Първа политическа сила, както през април, е целта на кандидатите на ГЕРБ. За да има реални решения по важните теми с преодоляването на икономическите последици от пандемията и развитието на самата икономика, по думите на Даниел Панов трябва да се продължи санирането на многофамилните жилища, да се решат казусите с ВиК системите по населените места, за които има заложени средства за общините. Мерките и програмите за чистота на въздуха също са акцент в дневния ред.

Водач е доказалият се здравен министър от последното редовно избрано правителство проф. д-р Костадин Ангелов – професор по хирургия и здравен мениджър.

Втори е Венцислав Спирдонов, юрист и икономист, председател на Великотърновския общински съвет. Веднага след него е журналистът, издател и доскорошен председател на Общинския съвет в Горна Оряховица Димитър Николов. Четвърти е предприемачът, икономист и общественик Станислав Стоянов. Той бе народен представител в 44-ото народно събрание.

Пети е младият предприемач Георги Недев – координатор на МГЕРБ във Велико Търново, популярен и с уменията си по мотокрос. На шесто място е уважаваният университетски преподавател проф. д-р Любомира Попова, народен представител в 45-ото народно събрание и бивш областен управител. Седмата позиция е за университетския преподавател, юрист и икономист Станислава Стоянова, която бе народен представител в 44-ото народно събрание.

Осма е Росица Димитрова. Вече 15 години оглавява общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване”, един от най-добрите специалисти в страната в сферата на социалната подкрепа. На девето място е инж. Детелина Борисова, инженер ВиК мрежи и съоръжения, бивш заместник областен управител и кмет на Стражица в мандат 2011 – 2015 г.

Десети е уважаваният хирург д-р Николен Стойнов, няколко пъти носител на приза „Лекарите, на които вярваме“. Единадесети е педиатърът д-р Валентин Точков, началник на Детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” и специалист по детска кардиология и инвазивна терапия в педиатрията.

На дванадесето място е футболната легенда Бончо Генчев, председател на Зоналния съвет на БФС. Тринадесети е Венцислав Георгиев – доктор по политология, най-младият и деен общински съветник в Павликени. Четиринадесети е младият предприемач и ръководител на МГЕРБ в Полски Тръмбеш Цветелин Йорданов.

На петнадесето място е младият предприемач от Килифарево Константин Саралиев. Шестнадесети е треньорът и ръководител на футболната школа на „Етър“ Стефан Ангелов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.