Шествие в защита на традиционното християнско семейство и срещу джендър идеологията се проведе в старата столица

ОКОЛО 50 СЕМЕЙСТВА СЕ ВКЛЮЧИХА В ШЕСТВИЕ В ЗАЩИТА НА ТРАДИЦИОННОТО ХРИСТИЯНСКО СЕМЕЙСТВО ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Множеството затвори за автомобилно движение бул. „Васил Левски“ в събота и премина през целия център на града. Крайната точка бе Съдебната палата, където участниците заявиха исканията си. Организатор на събитието бе сдружение „РОД Интернешънъл”, което се обяви против „София прайд“ и джендър идеологията.

„Семейството все повече е дискриминирано и това ясно се вижда с всяко посегателство на държавата над децата ни и всички антисемейни закони, които се приемат и налагат. Даваме и своята категорична заявка срещу приетата Европейска стратегия за детето, в която виждаме как родителите са дискриминирани, а детето е под ударите на новите джендър идеологии“, коментираха инициаторите.

Според тях е тревожно внушението, че малките деца могат да бъдат овластени.

„Те няма да носят отговорност за своите претенции, но ще имат право да ги предявяват, което е недопустимо“, коментира Красимира Ахмедова, представител на организацията. По думите й членове на сдружението са поставяли своите опасения и предложения пред министерствата на образованието, здравеопазването и социалната политика, но са били игнорирани.

Участниците в шествието носеха българския флаг и плакати с различни надписи, като „Бог създаде мъж и жена“. Не се стигна до инциденти и ексцесии. Подобно шествие се проведе по същото време и в София, Пловдив, Варна, Русе, Добрич и други големи градове у нас.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *